sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Resepti: Chili con carne -keitto + ohjeet vegaaniseen versioon

Lemppari kouluruuaksi nyt painajakoulun aikana muodostui Chili con carne -keitto, jota oli pakko opetella tekemään itsekin. Ohje ei ole edes lainkaan vaikea, enkä tajua miksen ole aiemmin törmännyt kyseiseen ruokalajiin. Chili con carne on tullut tutuksi jo aiemmin, mutta keittoversio, what! Paljaaltaan tämä keitto ei ansaitse suurta ylistystä, mutta ranskankerman kanssa, ah! Suosittelen ehdottomasti jokaista kokeilemaan. En voi taata, että kaikki tykkäisivät, mutta itse rakastan (ja kaverini Olga tykkäsi myös kun työnsin hänelle lautasellisen naaman eteen perjantain ja lauantain välisenä yönä baarista tultuamme). Oli kuulemma ylistykseni arvoinen keitto.



Ainekset:

400g jauhelihaa (vegaani-versioon esim. tummaa soijarouhetta)
1 sipuli
½ punaista chiliä (mieto lajike)
250g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
n. 400g säilykepapuja
n. 400g säilykemaissia

Tarjoiluun:

ranskankermaa (vegaani-versio löytyy esim. Oatlyltä)

Valmistusohje:

Silppua sipuli ja chili. Ruskista jauheliha (tai valmista soijarouhe esim. liottamalla ja paistamalla se, tai lisää se sellaisenaan keittoon). Lisää sipuli ja chili jauhelihaan (tai soijarouheeseen) ja kuullota. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissit. Keitä muutama minuutti. Tarjoile ranskankerman ja/tai maissilastujen kera.

Vinkki: Voit laittaa chilin sijasta chili-tomaattimurskaa. Itse käytän niin vähän chiliä ruuanlaitossa, että puolet chilistä olisi mennyt roskiin. Jos taas haluat tulisemman version, voit laittaa chilin kokonaan tai vaikka useammankin.

Arvosana keitolle: 5/5

4 kommenttia:

  1. Oi, näyttää ja kuulostaa aivan sairaan hyvältä!! Testiin :D

    VastaaPoista
  2. Mää taas luulen etten ole ton ruuan ystävä. Ei kaikista voi tykätä. :)
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Juu tietty jos ei vaikka tykkää jostain ruuan ainesosista esim. pavuista niin voihan tästä olla vaikea tykätä. :) Itse yllätyin todella kun en ole pelkän perus chili con carnen ystävä, mutta sitten tää keittoversio ranskankermalla on ihan eri asia. :) Mutta juu oikeassa olet. :) Käynpäs kurkkaamassa arvonnan. :)

      Poista