keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Villasukkatehdas(ko)?

Oon innostunut kovasti villasukkien neulomisesta. Reilu viis vuotta sitten mulla meni yhtien villasukkien tekemisessä useampi kuukausi ja lopputulos näytti ennemminkin räpylöiltä kuin villasukilta. Niiden jälkeen pidin muutaman vuoden taukoa, kunnes vuosi sitten tein parit villasukat, kunnon kirjoneulevillasukat ja vaaleanpunaiset perussukat, jotka annoin tänä vuonna Olgalle lahjaksi. Neulomiskuume yllätti taas suunnilleen samaan aikaan vuodesta kuin viimeksikin, eli helmikuussa, joten tein sitten ensin perus kahden värin raitasukat vähän yli viikossa ja Oulussa lomaillessa tein kolmen värin raitasukat viidessä päivässä! Alan edistyä. Tätä menoa teen villasukat yhtä nopeasti kuin mummokin, eli päivässä parissa.



Ohjeena näihin molempiin käytin Novitan perusvillasukkien ohjetta koossa 38 (sopivat myös mun 39½ jalalle tosi hyvin kun kokeilee vaan että varmasti pikkuvarvas peittyy ennen kuin alkaa kaventamaan), joka tulee myös joidenkin Novitan lankojen mukana vyötteessä. Lankoina oli kaksivärisiin Nalle-lankaa ja kolmivärisiin sitä mitä koti-kotoa sattui löytymään eli jotain äidin seiskaveikkajämiä ne taisivat olla. Aloitin koti-kotona myös kolmansia sukkia, mutta jätin ne sinne keskeneräisinä seuraavaa kertaa odottamaan. Mulla on vielä yksistä junasukista toinen tekemättä täällä Tampereella, joten sitä sitten seuraavaksi. :) Ostin myös Novitan "sateenkaarilankaa", josta ajattelin tehdä - yllätys yllätys - villasukat.



Villasukkia voi tehdä kesät talvet, koska niitä voi hyvin käyttää kesälläkin jos on vaikka vetoisalla mökillä tai muuten ulkona aamulla tai illalla kun on viileämpää. :) Mikäli et oo ikinä oppinut tai edes kokeillut opetella tekemään villasukkia, mutta oot aina halunnut, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti