maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku!

Vaikka ihan kaikki ei mennytkään päin mäntyä, niin aika moni juttu kuitenkin. Olin sairaana maanantai-illasta perjantaihin, joten maanantaina talsin koulun jälkeen suoraan sohvalle missä vietinkin sitten melkein viikon (yöt nukuin kyllä sängyssä). Keskiviikko oli onneksi muutenkin vapaapäivä niin ei tullut kuin kolme poissaolopäivää koulusta. Perjantaina Tapio oli saunomassa kaverilla ja minä istuin jälleen sohvalla läppärin kanssa, kunnes päätin tutkia keittiön kaapit läpi joskos löytäisin jotain hyvää. Olin ihan siinä tiedossa, että meillä ei ole vehnäjauhoja, mutta kappas vain ne olikin laitettu väärään kaappiin! Pannukakkua! Sitä minä teen!

Maailman paras pannukakkuresepti löytyy googlettamalla ja olenpas laittanut sen aiemmin johonkin edelliseen blogiinikin, mutta kertaus on opintojen äiti niin tässä se taas tulee:


4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia (tai n. 1 dl öljyä, itse käytin oliiviöljyä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat, sekä sulatettu, jäähtynyt margariini (tai öljy). Kaada leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin puolituntia.


Margariinilla tehdessä tästä tulee jotenkin ilmavampaa ja pintaan tulee enemmän kuplia, siispä älä ihmettele jos tämä öljyversio näyttää eriltä kuin margariiniversio. Olisi tätä voinut myös pitää vähän kauemmin uunissa, mutta ei tämä raa'aksi jäänyt vaikka ei ihan ruskea olekaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti